06 January 2011

ONCE UPON A TIME A DEVIL

1.Time darjah 2, ada sorang senior darjah 3@4 datang masuk kelas cikgu fazidah n belajar sama2 kami. Aku duk kat blakang skali ngn senior tu. Adam nama die. Aku panggil die Adam Mok Ti. Mok Ti tu rasenya nama mak die. Tak pon nenek dia. Mok Ti pandai buat kuih. Tiap2 tahun time raya Mok Ti akan suruh cucu die*tidak dikenali, yang pasti budak kecik* hantar ketupat ke rumah kami. Adam tu masuk kelas kami sebab die agak bermasalah untuk mendalami sastera2 cikgu Fazidah. Adam tu tengok aku dan tanya.. “Muka mu lain sket, mu orang Melayu ke?”. Time tuh, aku x pk panjang. Aku terus jawab.. “Aku kacukan, Cina + Mat Salleh”.. ye, aku Berjaya meyakinkan Adam aku anak kacukan.

Adam, aku tak tahu hang kat mane skang, tapi aku nak mintak maaf. Aku tipu hang. Aku melayu pure.

2.Time kecik2, aku ader gelaran. Standard budak2 skolah la kan. Ader sorang classmate aku gelar aku dengan gelaran yang aku xberape setuju*damn, aku xingat sape budak tuh*. Kebetulan abg aku yg no 3 datang amik aku balik skolah ngn motor. Budak tu naik beskal. Aku pon ape lagi.. “Abg ye, tu ha budok hok gelor tadi”. Abg aku pon melontarkan pandangan u-dare-mess-with-my-sis look kat budak tuh, terus die jadi semacam. Aku yang atas motor dengan bangganya buat muka kat budak tuh*u mess with a wrong gul kitten*. Ye, sungguh childish. Maafkan saya budak*aku lupa sape hang*..tapi hang pon xpatut gelar aku tao.

3.Fini* kawan yang aku citer dalam entry yang lepas* datang umah aku. Lupa samada die datang nak belajar sama2 ataupon main sama2. Sama jek, kalo blaja pon, mesti main jugak pastu. Dulu, kami suke main bola sepak n badminton. Si Fini ni, main dekat dengan pokok x. Pokok x ader pingat; sejenis serangga ala2 lebah gitu. Pingat tu singgah betul2 kat bawah bibir si fini..mula2 OK lagi. Puan Mahni bagi ubat sapu ape ntah. Tak lame pastu bibir fini jadi kembang semangkuk. Serius, kalah Angelina jolie. Die terpaksa balik ke rumah die sambil satu tangan memegang handle beskal, n lagi satu tangan tutup bibir seksi die. Aku sepatutnya lebih bertimbang rase dengan menunjukkan muke kesal diatas ape yg telah terjadi, tapi aku ketawa xhenti2. Fini, you know I love u rite. Muahaha. Kalo aku jumpe die, aku akan ungkit kisah ni. Ye, setiap kali jumpe die aku akan ungkit.

4.Ni paling aku kesal. Aku harap aku xbuat benda ni. Aku g toilet, balik toilet ntah setan mana yang hasut aku suh reka cerita tahap cipan untuk santapan classmate aku. Time ni aku darjah 2*kenape aku cam keji semacam je time darjah 2?*. Nak dijadikan kisah, kami sekelas kene g library. Waktu nak keluar library, cikgu check kain semua pelajar perempuan. One girl caught. Kain die basah. Terus die nangis. Die kate.. “Shida kate dalam toilet ader hantu, sebab tu takut nak g toilet..”. Ye, budak tu kencing dalam kain..in a library. Haih. Tapi aku maintain kawan baik ngn die. Last aku jumpe die time pilihanraya lepas. Die jaga markas PAS*Die muslimah PAS*. Aku lambai jerit2 nama die..dari markas BN*Aku puteri UMNO*(^_^)v

Ader banyak lagi bende mengarut yang aku buat. Bila teringat, felt like laughing hell out loud. To all dear fwens, you guys are my memories. At least when we meet again someday, we have stories to laugh together.

2 comments:

  1. oit oit oit...akak dah follow!

    hahahaha..mari ber blogging!

    ReplyDelete